Βαγγέλης Μαρινάκης: Η περιουσία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού

0

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένας από τους γνωστούς Έλληνες εφοπλιστές, λόγω και της ενασχόλησης του με τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου του Ολυμπιακού, από το 2010. Σύμφωνα με την λίστα του Forbes, η καθαρή αξία της περιουσίας του φτάνει σήμερα τα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Ο κύριος τομέας της δραστηριοποίησης του είναι ο χώρος της ναυτιλίας. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος, της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Maritime & Trading Crop, η οποία διαθέτει σήμερα στον στόλο της 78 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενόπλοιων, όπως επίσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φόρτου.

Εκτός αυτού, από το 2017 είναι ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ. Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο 14ος πλουσιότερος ιδιοκτήτης αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας από όλες τις κατηγορίες, πλην Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης, αφού είναι ιδιοκτήτης της Alter Ego Media. Τέλος, είναι ενεργός και στον χώρο της πολιτικής, έχοντας εκλεγεί 2 συνεχόμενες φορές δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.