Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ποια είναι η περιουσία του γιου του ‘πατριάρχη’ της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

0

Η οικογένεια Γιαννακόπουλων, βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ελλάδος, της ΒΙΑΝΕΞ. Η εταιρία διαθέτει σήμερα 4 εργοστάσια, τζίρους εκατομμυρίων και πολλές σημαντικές διεθνείς συνεργασίες. Η αξία της εταιρίας υπολογίζεται σε 975 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά χωρίζονται σε 2 μερίδια, του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρία.

Advertisement

Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του Παύλου Γιαννακόπουλου το 2018, η περιουσία πέρασε στα χέρια του μοναχογιού του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Έτσι, είναι κάτοχος του ½ της περιουσίας της ΒΙΑΝΕΞ, δηλαδή 487,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΒΙΑΝΕΞ, ιδιοκτήτης του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού και κάτοχος του 50% της εταιρίας SUPERFOODS Α.Ε.

Το 2020, σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι οι μετοχές του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, είναι προς πώληση έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα. Σύμφωνα με δήλωση του, τα χρήματα που έχει διαθέσει η οικογένεια του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, από το 1987 έως το 2020, φτάνουν τα 450 εκατομμύρια ευρώ.