Οικογένεια Λάτση: Οι επιχειρήσεις και η περιουσία μίας εκ των ισχυροτέρων οικογενειών της Ελλάδας

0

Η οικογένεια Λάτση είναι ισχυρή οικογένεια εφοπλιστών και επιχειρηματιών που βρίσκεται ανάμεσα στις 50 πλουσιότερες του πλανήτη, με συνολική περιουσία που ξεπερνά τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Ο Σπύρος Λάτσης είναι Έλληνας τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς. Ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους στην Ελβετία (EFG Group). Είναι μεγαλομέτοχος των Ελληνικών Πετρελαίων, ενός εκ των κορυφαίων ομίλων στον τομέα της ενέργειας και των πετρελαιοειδών της ανατολικής Ευρώπης.

Η Μαριάννα Λάτση είναι Ελληνίδα μεγαλοεπιχειρηματίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου 1953 και είναι κόρη του Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά (1925-). Το καλοκαίρι του 1963, λίγα χρόνια μετά την γέννηση της, ο πατέρας της αγόρασε ένα μεταγωγικό πλοίο στο οποίο έδωσε το όνομα της, “Μαριάννα Λάτση”. Σπούδασε στο Λονδίνο οικονομικά και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Είναι μέτοχος στην EFG Eurobank ενώ συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του ιδρύματος Λάτση.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης (γενν. 16 Δεκεμβρίου 1982) είναι Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας και παραγωγός ταινιών, γιός του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και της Μαριάννας Λάτση, απόγονος της εφοπλιστικής οικογένειας Λάτση. Από το 2012 ασχολείται ενεργά με τη ναυτιλιακή εταιρεία Latsco Shipping, ως διευθύνων σύμβουλος. Το 2005, ίδρυσε μαζί με τον Τέρι Ντούγκας την εταιρεία παραγωγής ταινιών 1821 Media Group, η οποία εδρεύει στο Λος Άντζελες. Μαζί της έχουν συνεργαστεί πολλοί διεθνούς φήμης ηθοποιοί όπως Κέβιν Κόστνερ, Κάμερον Ντίαζ, Νάταλι Πόρτμαν, Σοφία Βεργκάρα, Τζένιφερ Γκάρνερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ, Νίκολας Κέιτζ κ.α. Το 2011 ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Αρσενάκο τη δισκογραφική εταιρεία Panik Entertainment Group, η οποία εδρεύει στη Βούλα Αττικής.

Επιχειρήσεις του Ομίλου Λάτση

  • EFG International, με έδρα τη Ζυρίχη.
  • Lamda Development, με έδρα την Αθήνα.
  • Paneuropean Oil and Industrial Holdings, με έδρα το Λουξεμβούργο.