Ηλεκτρικά το 1/3 των νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2030

0

Αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2030, το ένα τρίτο των νέων πωλήσεων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, να είναι ηλεκτρικά. Aυτό θα έχει ως  αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού ετήσιου αριθμού πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στα 31,1 εκατομμύρια.

Advertisement

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2020. Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2025 θα φτάσουν τα 11,2 εκατομμύρια  και τα 31,1 εκατομμύρια έως το τέλος της δεκαετίας.

Προβλέπεται ότι τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα  θα αντιπροσωπεύουν το 81% των αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία πρόβλεψε ότι θα επιταχυνθεί η αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω της επίλυσης των πλείστων προβλημάτων που εντοπίζονται σήμερα και λόγω της αλλαγής στην τάση των καταναλωτών.

Η πριμοδότηση των καταναλωτών για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η αύξηση των σημείων φόρτισης, η ανάγκη για τη επίτευξη στόχων για  μειωμένες εκπομπές ρύπων από την πλευρά των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και η αύξηση της τεχνολογίας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το ότι η τιμή τους προβλέπεται ότι θα είναι η ίδια σχεδόν με αυτές ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου.